Pandemi Sürecinde Promosyon Sektörünün Bugünü ve Geleceği…

Ülkemizde Covid-19 salgınının ilk görülmesi ve Buna bağlı yasakların Başlama tarihi olan 15 Mart 2020 tarihinden sektörümüzün sezon başlangıcı olan ekim 2020 başlangıcına kadar, Promosyon, Reklam ve Ajans Sektörü müşterilerinin talepleri doğrultusunda Baskılı Ateş ölçer, Promosyon maske ve Maske çeşitleri, Promosyon dezenfektan çeşitleri, Promosyon Kolonya çeşitleri, Yüzeylere dokunmayı engelleyen anahtarlık çeşitleri gibi daha önceden promosyon kataloglarında koleksiyona dahil olmayan ürünlerin üretimi ve satışı ile mevcudiyetlerini devam ettirdiler.
               Pandemi sürecinde ticari hayatın nasıl devam edeceğini öğrenen piyasanın oluşması ve 2021 Promosyon sezonun girmesi ile Bilinir promosyon ürünlerinin (Ajanda,defter ,kalem, çakmak,usb bellek,powerbank,duvar saati,anahtarlık v.b gibi) satışıda artmaya başlamıştır.
Ekim 2020 başından itibaren hem Promosyonel pandemi ürünleri ve Yılbaşı promosyon ürünlerinin satışının beraber devam etmesiyle Promosyon sektörü toparlanma başlamıştır.

             Aşı çalışmalarının Avrupa da,Amerika da, Çin ve Rusya da sona gelmesi ve aşılamaya
başlanacağı aralık sonundan itibaren 2021 yazına kadar Ülkemiz ve Dünya ekonomileri yavaş yavaş toparlanmaya başlanacaktır. Ülkemizde yerli aşının aşılamaya başlayacağı nisan ayından sonra da iç piyasada gelen moralle promosyon sektörü   daha iyi olacaktır.

            Promosyon sektörüne katkı sağlayan ve bu pandemi sürecinde direk etkilenen sektörler(Turizm,otelcilik,özel eğitim kurumları,sanayi-üretimciler,hava yolları,etkinlik ve organizasyonla v.s) pandemi sonrası daha çok etkinlik ve reklam çalışmaları yapması gerektiğinden,promosyon sektörü kayıp bir yılının yaralarını hızlı bir şekilde saracaktır.

          

           Bu süreçte döviz kurlarının aşırı artışı sebebiyle daha önceden Çin den ithalat yapan, öncelikle Ülkemize komşu ülkelerden ciddi taleplerin olacağı tahmin edilmektedir. Bundan dolayı promosyon sektöründe üretici firmaların bu süreçte daha da güçlenmesi beklenmektedir. Çin den daha önce almış oldukları ürünleri Ülkemizde ürettirmek isteyen yurtdışı firmaların talepleri, Sektörümüzde ürün çeşitliliği ve kaliteyi de arttıracaktır.